​Новорічні свята на Житомирщині пройшли без грубих порушень громадського порядку

У ніч з 31 грудня на 1 січня в області відбулось понад 40 святкових масових заходів. Участь у Новорічних гуляннях узяли понад 12,5 тисяч жителів та гостей області.

На території області тривають масові заходи, пов’язані із зустріччю Нового року та Різдва. Безпосередньо у святкову Новорічну ніч охорону громадського порядку забезпечували понад 600 поліцейських, військовослужбовці Національної гвардії України та понад 150 членів громадських формувань з охорони громадського порядку.

1 січня в області пройшли 12 масових заходів, участь у яких узяли близько 3 тисяч полісян та гостей області. У цей день громадський порядок та публічну безпеку охороняли понад 150 поліцейських.

Правоохоронці працювали у складі спільних піших нарядів та автопатрулів. Їх завданнями було запобігання крадіжкам та грабежам у громадських місцях, недопущення проявів хуліганств та інших можливих правопорушень, організація безпеки учасників дорожнього руху тощо.

На жаль, У Житомирі не обійшлось без вандалізму: на площі Корольова, де проходили основні святкові заходи, вранці 1 січня невідомі звалили та пошкодили дві льодові фігури. Нині поліцейські опрацьовують відеоматеріали для встановлення осіб, причетних до правопорушення.

Загалом під час Новорічних заходів в області грубих порушень громадського порядку не було допущено.

Відділ комунікації ГУНП