Пільговикам в межах Житомирщини пообіцяли безкоштовний проїзд

4 січня в облдержадміністрації відбулася нарада під керівництвом начальника управління промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Романа Крисюка. 

Безкоштовне або пільгове перевезення пільгових категорій пасажирів здійснюється на підставі нормативних-правових документів, зокрема законів України та постанов Кабінету Міністрів України.

Чинним законодавство регламентовано, що автоперевізники мають здійснювати пільгове перевезення відповідно до вимог чинного законодавства, а відшкодування збитків від безплатних перевезень пільгових категорій громадян регулюється нормативними актами Кабінету Міністрів України із державного бюджету.

Законом України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” відсутні статті видатків на відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на міжобласних маршрутах.

Враховуючи відсутність коштів, автоперевізники не в змозі забезпечувати повноцінне перевезення пільгових категорій громадян відповідно до вимог чинного законодавства України.

«На даний час з метою вирішення питання перевезення пільгової категорії громадян здійснюється підготовка відповідних листів до центральних органів влади, а саме: Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури України, Міністерства фінансів України та Міністерства соціальної політики України. Проте в межах області проблема перевезення пільгових категорій громадян відсутня. Як в минулому, так і в 2016 році, такі громадяни безкоштовно їздитимуть на внутрішніх обласних маршрутах загального користування», – зазначає Роман Крисюк.

Прес-служба ОДА