Події навколо Житомирської фабрики схожі з Майданом – Ігор Бойко

Голова наглядової ради Житомирської кондитерської фабрики “ЖЛ” в розмові з журналістом NewsOne зробив ряд важливих заяв та коментарів, що стосуються рейдерського захоплення підприємства.


“Керував діями тітушок під час штурму фабрики керівник ДСО Житомирської області. Контролював – керівник УВС області Рудик, який на моє прохання зупинити безчинство відповів, що не може цього зробити, оскільки отримав вказівку “Першого”, тобто, Авакова. Виходить, що це все – спланована поліцейська операція, яка повторює історію Майдану: спочатку людей спровокували, потім почали їх стріляти, а потім вже захопили владу, користуючись якою чинять тяжкі злочини”.

“План поліції був таким: зчинити сутичку, заарештувати людей – і в першу чергу, мене – і виставити призвідниками цих заворушень”.

“На меморандум з бандитами мені довелось погодитись тільки для того, щоб спала напруга – люди, які переживають за свої робочі місця, були готові на все. Тому, щоб не проливати кров, я заспокоїв людей, вивів їх з території, цілих та неушкоджених, і підписав цей меморандум”.

“Меморандум був підписаний таким чином, щоб вирішувати всі суперечності через суди, проте чого чекати після закінчення терміну його дії, я не знаю, бо від Пашинського з його бандою можна чекати всього, що завгодно”.

“Ніяких корпоративних конфліктів нема – це все вигадує влада, щоб якось легалізувати свої дії. Тоді, в 2010 році, мої колишні партнери отримали гроші і поїхали в Америку, де знаходяться й досі. 5 років у них не було ніяких претензій, а зараз, коли Пашинському знадобились якісь виправдання своїх мотивів, раптом почали висувати якісь вимоги”.

“Чому підприємство перебуває в епіцентрі діяльності Пашинського? Тому що це його давня мрія – керувати фабрикою. Вже після того, як у 2010 році Пашинський отримав 9,8 млн доларів за свої 15% акцій підприємства, він хотів отримати ще й мої 35% акцій, проте тоді нічого не вдалося. Певно, зараз, користуючись владою, вирішив таки досягти свого”.

Разом з тим, на запитання журналіста, чи очікується продовження силових дій, Бойко відповів, що не знає, навівши в якості прикладу той факт, що вчора його безуспішно хотіли силоміць змусити сісти за стіл переговорів “для досягнення домовленості про те, що фабрика випускатиме продукцію, а бандити її продаватимуть, хоча юридичних підстав для цього нема ніяких”.

Джерело: http://ua1.com.ua/