Тіло загиблого воїна з Житомирщини ідентифікували за ДНК

Євген Волосевич родом із села Кропивня Коростишівського району. Він зник безвісти 1 рік і 4 місяці тому після запеклих боїв влітку 2014 року в Степанівсько-Довжанському котлі на Донбасі.

Колона техніки 30-ї бригади рухалася із Великої Шишівки в Малу Шишівку. Автомобіль «Фольксваген», в якому їхав український військовий, потрапив під обстріл російських Градів. З тих пір доля солдата була невідома.

Сьогодні родині Євгена Волосевича сповістили про його загибель. За результатами тесту ДНК ідентифікували тіло бійця 30-ї бригади, яка дислокується в Новограді-Волинському. Родина військовослужбовця – батьки, дружина та діти – до останнього сподівалися на його повернення додому.

Тіла вбитих привезли з окупованої території восени 2015 року. Окрім Євгена Волосевича 1986 року народження ідентифікували тіла ще кількох військових. Про це повідомила волонтер Ірина Коцюба.

«Тяжко, коли чекали, що в полоні, а через 1 рік і 4 місяці співпадіння по ДНК і відразу по трьом бійцям. Важко, коли розуміємо, що деяких зовсім не знайдуть ніколи. А Ви кажете війни не має? Кажете хай самі? Вам зручно на диванах? А Ви поїдьте і спробуйте поспілкуватися з людьми, які чекали і вірили – “Він в полоні». Повірте, коли це пройдете, більше нічого не будете розповідати про треба чи не треба витрачати свій час і сили. Ще раз скажу – треба і вам всім раджу, тоді буде перемога наша над всіма і всім!!!”, – пише Ірина Коцюба на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

На початку січня цього року бойовики виставили в мережу Інтернет фотографії паспортів та військових квитків українських захисників, з-поміж яких були й документи Євгена Волосевича.