Прес-служба ЖЛ: “​У схемі захоплення фабрики “ЖЛ” задiянi високі чини поліції”

“Поліція охорони Житомира мимоволі стала пособником бандитів, які здійснили розбійний напад на Житомирську кондитерську фабрику “ЖЛ” в кінці грудня – на початку січня” – повідомляє прес-служба Житомирської кондфабрики «ЖЛ».

В “ЖЛ” заявляють про те, що “керівник Управління поліції охорони в Житомирській області Ігор Товкач перевищив свої службові обов’язки та, порушивши діюче законодавство, підписав договір на охорону з неіснуючим підприємством ЗАТ “Житомирські ласощі”.

Зроблено це було попри відсутність у представника підприємства Олександра Рогаля установчих документів ЗАТ – установчого договору та рішення зборів акціонерів про призначення його директором. Хоча зазначених документів у ЗАТ “Житомирські ласощі” й бути не могло, бо такої юридично-правової форми, як закрите акціонерне товариство (ЗАТ), в Україні вже не існує.

“Однак керівнику управління поліції варто було б поцікавитися об’єктом, який він силами свого відомства зобов’язується охороняти. А також тим фактом, що єдине призначення незаконно створеного ЗАТ “Житомирські ласощі” – юридично обґрунтувати ті розбійні напади на ТДВ “ЖЛ”, які відбулися. І саме ТДВ “ЖЛ” належить майно, договір на охорону якого Товкач підписав з юридичною особою, що не має до цієї власності жодного стосунку”, – кажуть у ЖЛ.

Крім того, згідно підписаного Меморандуму, територія підприємства повинні охоронятися представниками ДСО з обох сторін. 

“Але чомусь при наявності такої охорони відбувається свавілля: опломбовані раніше цехи незаконно відкриваються, майно розкрадається. Також ледве вдалося потрапити на підприємство поліцейським оперативно-слідчої групи, яку викликав банк, що має у заставі частину обладнання фабрики. Оперативникам чинили спротив як поліція охорони, так і невідомі особи в цивільному”, – йдеться у заяві прес-служби фабрики.

Прес-служба фабрики “ЖЛ” зняла відео зі своїм баченням подій: