Розтановка офісних меблів

Якщо робочий кабінет не відрізняється великою площею, то рекомендується встановити тумбу або невисокий стелаж біля вікна або під ним. 

Стіл та слід розмістити по діагоналі, для того щоб була можливість насолодитися видом з вікна і бачити  відвідувачів. Вибрати зручні стільці, які можна замовити на http://resolute.com.ua/shop/category/dlia-doma/stulia. Також таке розташування здатне додати природного освітлення на робоче місце, що дуже важливо при постійній роботі за комп’ютером.

Розташовуватися за робочим столом рекомендується таким чином, щоб не сидіти спиною до вхідних дверей. Відвідувачі завжди повинні знаходитися перед очима, а монітор комп’ютера або ноутбука має бути надійно захищений від стороннього цікавого погляду.

У великих офісах найчастіше використовується відкрите планування приміщення без застосування перегородок, причому відмовляються навіть прозорих. При цьому столи можуть розташовуватися як по центру кімнати, так і по периметру офісу. Стелаж для документів рекомендується встановити близько однієї зі стін або в кутку.

При розташуванні офісу в якому-небудь великому офісному центрі, можлива наявність в приміщенні замість однієї зі стін величезного вікна висотою від стелі до підлоги. У такому разі застосування правила трикутника вельми скрутно і рекомендується розстановка офісних меблів у формі букви “П”, залишаючи прохід вздовж вікна.

Робочий стіл і тумба при такій розстановці об’єднуються в єдину композицію і займають кут, протилежний вікна. Стелаж слід розташувати уздовж одній із прилеглих до вікна стін напроти дверей. При такій розстановці доведеться сидіти до вікна спиною, але при цьому вхідні двері візуально виявиться по діагоналі, що дозволить бачити входять в кабінет відвідувачів.

Між столом і іншими меблями необхідно дотримувати відстань приблизно 120 см для забезпечення зручності при необхідності переміщення. Також можна з’єднати стіл і стелаж, в результаті чого вийде додаткова робоча площа.

Розстановка офісних меблів: деякі нюанси

Для додання робочому простору офісу відчуття руху і ритмічності не можна розміщувати схожі предмети меблів в одній групі. Наприклад, краще встановити дві шафи поруч, а між ними розташувати невелику тумбу, що вносить в композицію різноманітність, при цьому виходить своєрідна гра великими і малими формами.

Якщо меблі в основному призначена для зберігання великої кількості офісного приладдя і документів, то необхідна установка тільки тих предметів обстановки, які зручні у використанні. Меблі повинна бути не тільки функціональною і універсальною, але і зручною для всіх без винятку співробітників незалежно від їх віку і зростання.