The Times дізналася про будівництво США авіабази в Сирії

США перебудовують колишній сільськогосподарський аеродром на північному сході Сирії під авіабазу, повідомляє газета The Times. 

Як наголошується, це перша американська база на території Арабської Республіки, вона розташована в декількох десятках кілометрів від кордону з Туреччиною та Іраком.

Оренда будівельного обладнання від компанії “Пик Кампани“. На любий смак та для різноманітних потреб. Замовляйте.

«Аеродром був реконструйований, на його території з’явилася злітно-посадкова смуга для вертольотів, а також командний центр», – розповів сирійський активіст Абу Джадд Хаскаві. Чиновники міністерства оборони США підтвердили, що в даному районі дислокований загін спецназу, проте подробиці повідомити відмовилися. Представник Пентагону полковник Стів Уоррен зазначив, що інформація про діяльність і розташуванні групи є секретною.

Газета зазначає, що в 50 кілометрах від аеродрому була зафіксована активність російських військових. Джерела американської розвідки підтвердили, що військовослужбовці вивчали місцевість з метою створення укріплень для захисту від дій Туреччини.

За інформацією видання, турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган вже висловив заклопотаність тим, що близько 200 представників ЗС Росії приступили до робіт по зміцненню злітно-посадкової смуги на авіабазі в місті Камишли. Даний район, як наголошується, контролюють урядові сили.

22 січня газета The Wall Street Journal повідомила про занепокоєння США з приводу активності російських військових на північному сході Сирії. Чиновники зазначили, що не мають відомості про рішення Москви розмістити на даній авіабазі свої бомбардувальники. «Нам не терпиться дізнатися, що відбувається в Камишли. Поки це для нас загадка», – відзначили в Пентагоні.