Туреччина пояснила свої кроки по відношенню до Росії

Туреччина не робить різких кроків щодо Росії, оскільки сподівається на якнайшвидшу нормалізацію відносин. Про це під час відвідування Російського товариства культури і мистецтва Анталії заявив глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу. Його слова з посиланням на агентство «Іхляс» передає ТАСС.

За словами міністра, Туреччина після початку дипломатичної кризи «не робила ніяких негативних кроків щодо Росії». «Для нас Росія важлива. Це наш дуже важливий партнер, і тому ми терпляче чекаємо і не приймаємо заходів », – сказав Чавушоглу.

За його словами, народи двох країн страждати не повинні. «На жаль, в Росії були зроблені негативні кроки відносно деяких наших громадян. Сподіваюся, що наші російські друзі переглянуть здійснювані дії », – заявив глава МЗС.

У середині грудня Чавушоглу сказав, що терпіння Анкари у двосторонніх відносинах з Росією добігає кінця. За його словами, Росія вже поставила себе в дурне становище, заявивши, що Анкара збила російський літак, намагаючись захистити поставляється «Ісламським державою» (ІГ) нафту.

Криза у відносинах між Москвою та Анкарою почався після того, як 24 листопада турецькі винищувачі збили російський фронтовий бомбардувальник в районі сирійсько-турецького кордону. Командир екіпажу загинув, штурман був врятований. Крім того, в результаті обстрілу вертольота, що вилетів на пошуки екіпажу бомбардувальника, загинув один морський піхотинець.

Санкції Росії проти Туреччини впроваджено 28 листопада, відповідний указ підписав президент Володимир Путін. У постанові уряду говориться, що Москва з 1 січня 2016 року забороняє ввезення з Туреччини овочів і фруктів, квітів, солі. Крім того, введено заборону на чартерні перевезення між країнами та скасовується безвізовий режим.


При этом украинским гражданам везет с Турцией. Ведь наша страна в хороших отношениях с Турцией и курорты страны открыты для нас. Поэтому предлагаем приобрести недвижимость в Турции и отдыхать там в любое время года.