​У Житомирі відроджують традицію загальноміської ялинки у драмтеатрі

Уже декілька років у Житомирі не відбувалося масштабних новорічних свят для дітей. 

Міська влада вирішила відродити традицію проведення загальноміської ялинки у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі імені Івана Кочерги. Сьогодні житомиряни-учні 1-3 класів навчальних закладів міста відвідали ялинку та виставу. Розважали дітей біля красуні-ялинки улюблені казкові герої. Вони створили для малечі міні-виставу, а затим кожен з дітлахів отримав солодкий дарунок. Традиційні забави та конкурси прийшлись до вподоби кожному. Найочікуваніша мить поява – улюблених героїв Діда Мороза та Снігуроньки.

Привітала маленьких мешканців Житомира зі святами секретар міської ради Наталія Чиж та побажала всім міцного здоров’я, успіхів у навчанні, гарного святкового настрою.

«Ми не маємо права забирати у наших дітей дитинство. Вони мають радіти, отримувати позитивні емоції. Саме тому, у цьому році ми вирішили відродити традицію, яка була принаймні у моєму дитинстві. Коли ми приходили, водили хороводи, а в кінці свята усім видавали подарунки – цукерки, – розповіла Н. Чиж. – Я вважаю, що для дітей це величезний позитив. Ми сьогодні спостерігали, як вони із захватом співають і танцюють з Дідом Морозом».

Після привітань та поздоровлень актори обласного музично-драматичного театру імені Івана Кочерги подарували малечі казкову виставу «Мауглі» режисера-постановника, заслуженого діяча мистецтв України Наталії Тімошкіної.

Загалом близько 12 тисяч маленьких житомирян отримають солодкі подарунки та відвідають новорічні вистави в облмуздрамтеатрі та Палаці культури. На новорічні вистави діти міста Житомира запрошені у драмтеатр 5, 6, 8, 10, 11 та 12 січня 2016 року, початок вистав о 11.00 год. та о 14.00 год.