Житомир не прийняв 10 ПТУ в систему освіти міста

На позачерговій сесії міської ради депутати не підтримали питання прийняття в систему управління освіти житомирської міської ради закладів профтехосвіти.

Натомість, житомирський міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що це питання вирішуватиметься у середу на засіданні Уряду.

Також мер проінформував депутатів та представників училищ, які відвідали засідання сесії міської ради про прийняте та оголошене у присутності Президента України Петра Порошенка звернення Асоціації міст України, в якому державну владу закликають переглянути своє рішення щодо відмови від фінансування профтехучилищ України коштами державних субвенції рівня обласного бюджету та передачі цих повноважень органам місцевого самоврядування.

У цьому спільному зверненні міста України допускають прийняття під свій бюджет закладів профтехосвіти лише за умови передачі майна всіх цих закладів на баланс місцевих рад. 

Зі слів Сергія Сухомлина, Президент назвав ці вимоги обгрунтованими.

Нагадаємо, державне замовлення на робітничі професії формується на рівні області, тому такий “кидок” державою ланки профтехосвіти на рівень міст, викликав шквал негативних відгуків на це рішення.

Директор одного із професійних ліцеїв Житомира Олег Старинець, виступаючи перед депутатами міської ради, звернув увагу громадськості на те, що через невирішеність цього питання колективи закладів, студенти, діти-сироти можуть залишитися без засобів для існування.