Житомирянин хотів зареєструвати у місті “Оплот”

Співробітники Управління СБ України в Житомирській області попередили наміри створення у регіоні осередку проросійської організації «Оплот», члени якої на даний час чинять активний, у т.ч. збройний, опір українським військовим формуванням у районі проведення АТО, повідомляють в СБУ.

Мешканець Житомира, діючи за вказівкою лідера Харківської обласної громадської організації «Оплот» Є.Жиліна, намагався офіційно зареєструвати її осередок в місцевих органах юстиції.

“Для безпосереднього комплектування та створення потужної проросійської місцевої структури, яка зможе впливати на суспільно-політичну ситуацію в регіоні (у т.ч. шляхом проведення акцій громадської непокори), він налагоджував контакти із проросійськими та радикально налаштованими місцевими жителями”. – йдеться в повідомленні.

Службою безпеки України оголошено житомирянину офіційне застереження про неприпустимість подальших протиправних дій на шкоду державній безпеці України та попереджено про відповідальність за статтями 109, 110 та 258-3 Кримінального кодексу України.