У Житомирі СБУ затримала головного інспектора ДСНС за хабарі. Фото

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області спільно з прокуратурою, Національною поліцією та внутрішньою безпекою ДСНС затримали головного інспектора Житомирського міськвідділу Державної служби з надзвичайних ситуацій, який систематично вимагав гроші за уникнення підприємцями відповідальності через порушення вимог пожежної безпеки.

Старший лейтенант служби цивільного захисту під час проведення перевірок змушував комерсантів платити йому «відступне» за нереагування на виявлені порушення. Здирник встановив фіксовану суму винагороди – 10 відсотків від загальної вартості робіт та послуг з усунення недоліків (їх вартість коливалася від 10 до 150 тисяч гривень).

При цьому данина передавалася не особисто пожежному інспектору, а перераховувалася на рахунки підконтрольних йому підприємств. Лише потім гроші передавалися здирнику «довіреною» особою.

12 лютого співробітники Управління СБ України в Житомирській області та прокуратури затримали пожежника одразу після одержання ним частини із обумовлених 10 тисяч хабара.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення інших фактів вимагання грошей зловмисником.

Вирішується питання щодо оголошення затриманому про підозру.