Власниця “Волны” не з’явилася на суд із житомирськими журналістами

Євгенія Волинець, власниця готельно-оздоровчого комплексу «Волна», 8 лютого не з’явилася на перше підготовче судове засідання з приводу нападу на журналістів каналу СК1 та інтернет-видання “Житомир. інфо”, що стався 29 жовтня.

Про це у фейсбуці написав журналіст Олексій Антіпенко, один із учасників засідання.

“Первое судебное заседание по делу препятствования журналисткой деятельности на “Волне” прошло в полупустом зале. Из 5 потерпевших журналистов пришло только трое, со стороны обвиняемой не было никого. Судья и прокурор порешали, что надо бы перенести заседание.  Кстати, уже потом посмотрел на сайте “Судова влада” список дел, назначенных у Натальи Гулак на 8 февраля, и нашего судебного заседания на 11:40, не нашёл. Зато через 20 минут уже есть следующее. Такое…” – написав Олексій.

За словами журналіста, Євгенію Волинець повідомили листом, бо, ніби, не знайшли її номер телефону.

“Как бы известили, но в никуда, так что она могла действительно не знать о суде. А вот журналисты точно должны были знать…” – підсумував Олексій.

Як писав Репортер, 29 жовтня 2015 року в одному з розважальних комплексів міста стався конфлікт власниці “Волны” Євгенії Волинець з кількома журналістськими групами, які проводили відеозйомку пожежі, що виникла на території закладу.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 171 (Перешкоджання журналістській діяльності)  та ст.347 з позначкою 1 (Умисне знищення чи пошкодження майна журналістів) Кримінального кодексу України.

Фото Олексія Антіпенка