Лексі Томпсон не залишила шансів суперницям

Американка Лексі Томпсон (Lexi Thompson) здобула сьому в кар’єрі перемогу в турі LPGA і піднялася на третє місце світового гольф-рейтингу. 

Фінальний раунд турніру Honda LPGA Thailand на поле Siam Country Club Лексі зіграла за 68 ударів, і цього виявилося більш ніж достатньо, щоб випередити найближчу суперницю – Ін Джі Чун (In Gee Chun) з Південної Кореї на цілих шість ударів і стати першою американкою, яка перемогла в цьому змаганні.

У вирішальному раунді 21-річна гольфістка зробила голок на 10-й лунці на додачу до трьох берді і допустила всього лише одну помилку, фінішувавши з підсумковим результатом 268 ударів (мінус 20). 

На старті раунду перевага Лексі становила чотири удари, але дуже скоро розрив скоротився до всього лише одного – кореянка почала гру з трьох берді поспіль. «Я не думала про те, що перемога у мене в кишені, поки гра не була закінчена. Я до останньої лунки намагалася діяти агресивно, – зізналася Томпсон. – Я розуміла, що для перемоги мені потрібно продовжувати набирати мінуси.  Гольф показала вона класний, зробила три берді на початку раунді, і я знала, що і мені потрібно робити берді, щоб зупинити її. Моєю метою був результат «мінус 20». Я намагалася зосередитися на своїй власній грі і не звертати уваги ні на кого навколо».

Чун, переможниця минулорічного U.S. Open, по ходу раунду додала до перших трьох берді ще п’ять, але зробила при цьому чотири боґі і завершила турнір із загальним рахунком 274 (мінус 14) на другій сходинці підсумкового протоколу.