​На Житомирщині СБУ офіційно попередила місцевого антиукраїнського пропагандиста

Співробітники Управління СБУ в Житомирській області припинили поширення в Інтернеті антидержавної пропаганди на підтримку агресії Російської Федерації проти України очільником місцевого осередку однієї з громадських організацій (яка займає проросійську позицію).

Через свою сторінку у соцмережі лідер громадської структури підтримував тісні контакти із бойовиками сепаратистських незаконних воєнізованих формувань, активно розміщував на ній статті та посилання на повідомлення, у яких обґрунтовувалися ідеї необхідності федералізації України на кшталт псевдодержавних утворень «ДНР/ЛНР» з подальшим курсом на об’єднання із Росією на правах «молодшого брата».

Пропагуванням федералізму і сепаратизму серед Інтернет-користувачів він не обмежувався – у розмовах зі своїми знайомими він підтримував агресивну зовнішню політику РФ стосовно України та нав’язував їм антиукраїнські погляди.

Служба безпеки України офіційно попередила громадського діяча, що у випадку подальшого поширення ним аналогічних матеріалів та продовження антиукраїнської пропаганди його дії кваліфікуватимуться за статтями 110 та 258-2 Кримінального кодексу України.

Протиправний контент із адміністрованих ним сторінок у соціальній мережі він видалив добровільно.

Прес-група УСБ України в Житомирській області