На Житомирщині журналістка вийшла зі складу НСЖУ, бо та не виступила проти позовної заяви Анжеліки Лабунської

В середу, 30 березня, у Бердичівському міськрайонному суді, розглядатиметься позов голови Житомирської обласної ради Анжеліки Лабунської до видання “Бердичівський погляд” та його дописувача Валентина Ганоля, пише редакція газети.

Головний редактор видання Віта Ковтонюк звернулась до правління Бердичівської міськрайонної організації Національної спілки журналістів з проханням підтримати редакцію і розцінити позов голови облради, як втручання в роботу ЗМІ.

Однак спілка підтримала лише вимогу щодо відкритості судового процесу. Там вирішили, що правову оцінку публікації має визначити суд. Після такої відповіді Віта Ковтонюк написала заяву шодо виходу з Бердичівської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України. 

“Як член Правління, його секретар, не погоджуюсь з рішенням моїх колег. На жаль, бердичівським журналістам не притаманні такі поняття, як солідарність та взаємопідтримка у складних ситуаціях. Важко зрозуміти, у чому вбачають призначення Спілки ті, хто нею керують. Раніше, чомусь думала, що, в першу чергу, організація існує для того, щоб журналісти могли об’єднатися і захистити один одного. Зараз у цьому сумніваюсь і не хочу мати нічого спільного з діяльністю осередку Спілки, керівництво якої порушує Положення Статуту, а мало б його дотримуватись. Тому заявляю про свій вихід зі складу Правління та Бердичівської міськрайонної організації Національної спілки журналістів України“, – зазначила Віта.

Як повідомляє видання. а також прес-служба самого НСЖУ сьогодні, Лабунська хоче відсудити у видання 50 тис. грн. та автора статті 50 тис. грн. Голові облради не сподобалась стаття видання “Послевкусие выборов-2015 или “Ход конем” по-бердичевски”, у якій автор, у властивому йому стилі, розкритикував високопосадовицю.

“Зокрема, каже, в позовній заяві вказується на такі вислови: «выскочила как черт из табакерки» (автр має на увазі – несподівано, оскільки Анжеліка Лабунська була обрана народним депутатом від цього округу в 2012 році, а до цього її в регіоні не знали), а також «облобызав ручку Виктора Федоровича» (про отримання Лабунською звання заслуженого юриста України з нагоди 20-ї річниці незалежності за указом президента Януковича, в той час, як балотувалася Лабунська від «Батьківщини») “ – зазначають в НСЖУ.