У Житомирі довічно засуджений женився, хрестився й виграв літературний конкурс

У Житомирській УВП облуправління ДПтС України (№8) – весільний бум.

Нещодавно в умовах позбавлення волі офіційно поєднатися шлюбом зі своїми коханими вирішили одразу троє в’язнів Житомирської установи виконання покарань (№8). Двоє засуджених прийняли таке рішення, відбуваючи покарання у Житомирській УВП-8, а ув’язнений вирішив одружитися, перебуваючи під вартою у слідчому ізоляторі при установі.

Як і раніше, проведення одруження відбулось досить скромно і в рамках чинного законодавства. Реєстрацію шлюбу здійснювала головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану Житомирського міського управління юстиції Тетяна Комашня.

Подружжя обмінялись каблучками, які згодом засудженим і ув’язненому довелося залишити на зберігання своїм дружинам. Після привітань лише двом парам молодят, згідно законодавства, залишилось очікувати та готуватись до своєї черги на тривале побачення.

Днями, один із наречених, засуджений до довічного позбавлення волі, прийняв таїнство хрещення, а у січні він зайняв перше місце в номінації літературний жанр (поезія) у Всеукраїнському творчому конкурсі талантів серед довічно ув’язнених проекту «Арт-Примирення».

Адміністрація Житомирської УВП-8 всіляко сприяє реєстрації шлюбів, бо підтримання соціальних зв’язків, створення родини, прагнення якомога швидше опинитися поруч з близькими людьми дуже позитивно позначається на правослухняній поведінці засуджених і ув’язнених та сприяє їх успішній соціальної адаптації після звільнення. 

З початку року в Житомирській установі виконання покарань (№8) було зареєстровано 7 одружень.

Прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області