Необхідність спортивного харчування

Атлетам в період інтенсивних тренувань і високих навантажень потрібно набагато більше енергії, яку звичайний харчовий раціон дати не в змозі – для прогресу у бодібілдингу та пауерліфтингу спортсменам потрібно додаткові джерела калорій і будівельних елементів для м’язів.

Варто розуміти, що будь-яке спортивне харчування є лише добавкою до основного раціону, без правильного харчування, спортивні добавки не дадуть жодного результату

Початківці атлети часто ставляться до спортивного харчування насторожено, плутаючи харчові добавки з фармакологічними препаратами, використовуваними досвідченими і професійними бодибилдерами. Насправді бояться спортивного харчування не слід – все добавки та концентрати складаються з тих же натуральних речовин, що і звичайна людська їжа, і не можуть принести організму шкоди (как напр., отличное спортивное питание от “СуперМен”).

Відмінністю спортивного харчування від звичайної їжі є його концентрованість – властивість, що дозволяє добавкам засвоюватися значно швидше і повніше. При цьому організму не потрібно витрачати додаткову енергію на перетравлення.

Дівчатам, що тренується у фітнес-клубі, спортивне харчування також піде на користь. Ідеально буде додати до основного раціону сироватковий протеїн, BCAA і мульти-вітамінні комплекси.

Калорійна цінність однієї склянки вуглеводно-білкової суміші може бути набагато вище, ніж у тарілки картоплі з м’ясом: це не означає, що спортсменам потрібно припинити харчування звичайною їжею і перейти тільки на добавки. Новачкам слід розуміти, що спортивні добавки є всього лише доповненням до раціону атлета і не будуть працювати самі по собі без регулярного тренінгу та спеціальної спортивної дієти.