Обласна організація ветеранів звернулась в міліцію щодо інциденту з портретом Сталіна

Голова Житомирської обласної організації ветеранів Олександр Защітніков звернувся в правоохоронні органи з приводу зняття портрету Сталіна в приміщенні обласної організації ветеранів та інциденту, який виник навколо цього.

Нагадаємо, житомирські активісти зняли в приміщенні цієї організації, яка розташовується в стінах облради, портрет радянського диктатора Сталіна, за правління якого був здійснений безжальний геноцид українського народу.

Під час цього відбулася сутичка з представниками організації, які захищали недоторканість портрету тирана Сталіна.

Правління Сталіна супроводжувалося встановленням диктаторського режиму, яке обґрунтовувалося так званою “диктатурою пролетаріату” – порушенням прав і свобод людини, воєнними злочинами і злочинами проти людства, створення системи масових репресій і ГУЛАГу; проведенням геноциду українського народу та депортацією народів у СРСР та інших країнах, чисельнними людськими втратами. За деякими оцінками, Сталін — один із найжорстокіших диктаторів в історії людства.

Активісти, які знімали портрет Сталіна одразу ж повідомили про те, представники організації ветеранів погрожували їм та поводили себе агресивно. Громадська активістка Юлія Чепюк повідомила про намір подати до суду на журналіста, члена КПУ Сергія Фореста за наклеп, який, як вона повідомила, на неї накинувся.

* Згідно Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» забороненою символікою являються пам’ятники та ЗОБРАЖЕННЯ партійних та радянських керівників – починаючи зі секретаря райкому

* Одночасно з прийняттям цього Закону Україна прийняла “Закон України “Про увічнення перемоги над нацизмом у другій світовій війні 1939-1945 років“. Згідно цього Закону пам’ятками Другої світової війни 1939-1945 років визнаються військові кладовища, військові ділянки на цивільних кладовищах, братські та одинокі могили, пам’ятники, пам’ятні знаки, скульптурні, архітектурні та інші споруди, композиції і об’єкти, що увічнюють пам’ять про події часів Другої світової війни 1939-1945 років, її учасників та жертв.


У той же час, Олександр Защітніков повідомив, що він в телефонному режимі розмовляв з головою всеукраїнської організації ветеранів України Петром Цибенко, який повідомив йому про те, що він донесе цю інформацію Генеральному прокурору України. 

“Відповідні заяви будуть зроблені обласною організацією ветеранів в місцеві правоохоронні органи. Також заяви будуть відправлені на ім’я губернатора і голови обласної ради і мера міста”, – сказав Защітніков.

“Наліт житомирських “активістів” на офіс нагадав ветеранам дії фашистів під час війни. В голові не вкладається як можна було вести себе так з людьми похилого віку”, – написав в своєму блозі Сергій Форест.

Він повідомив, що одній з бабусь після інциденту викликали “швидку” кілька разів вночі. 

“Ось я і питаю організаторів цієї брудної провокації: а хто б поніс відповідальність за смерть, не дай Боже, одного з ветеранів?”, – каже комуніст.

Член Громадської Ради при Облдержадміністрації Олександр Коцюбко в своєму блозі написав про те, що в комісію Громадської Ради з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби зі злочинністю звернулися ветерани Великої Вітчизняної війни, члени Громадської Ради ветеранів із заявою, де вони скаржилися на протиправні дії так званих активістів, які вчинили погром в офісі організації та побили самих ветеранів.

“У мене відразу виникло питання до всіх, хто громив Громадську організацію ветеранів Великої Вітчизняної війни: хто з вас був на фронті, чому зараз ви не в АТО, як справжні патріоти України. Друге питання, чому ви не прийшли до «афганців». Думаю, що «афганці» вас би відлупцювали.

Розплодилися після Майдану псевдопатріоти, які не були на Майдані. Це я вам кажу, людина, яка була там з самого початку. Нас було всього 100 чоловік на майдані Корольова, і я там був без маски. Ми, народ, прийшли захищати студентів, яких били. Невже ви думайте, що ми не підемо захищати бабусь і дідусів. Вони 31 числа хотіли вийти на мітинг проти підвищення комунальних тарифів”, – каже Коцюбко.

На переконання Коцюбка, зняттям портрету Сталіна влада через своїх провокаторів намагалася зірвати участь ветеранів у мітингу проти підвищення тарифів.