​Підбір блоку живлення для ноутбука

При виборі блоку живлення для ноутбука зверніть увагу на три основні його характеристики: Output – вихідна напруга (Вольти, В, V), Output – сила вихідного струму (ампери, А) і конфігурацію контактної частини зарядного роз’єму блоку живлення (не форма пластикової заливки роз’єму ), що вставляється в ноутбук.

При підборі зарядного пристрою в першу чергу зверніть увагу на вихідну напругу і силу струму. Ці характеристики, як правило, вказані на нижньому боці ноутбука і називаються INPUT. Всі блоки живлення мають вихідну напругу від 15 до 20 вольт. При підборі напруги допускається розкид в 1-2В. Більш значні розкид напруги можуть привести до псування, як ноутбука, так і самого адаптера харчування.

При підборі струму діє одне «золоте правило» – струму не повинно бути менше, ніж передбачалося! Відповідно, сила струму повинна бути або номінальною, або більше номіналу. Чим вище сила струму (при одному і тому ж напрузі), тим блок живлення потужніший.

При виборі зарядки для ноутбука скористайтесь сайтом http://www.rc-hobby.com.ua/bloki-pitaniya/ і запам’ятайте – важливо стежити, щоб потужність блоку була рівною або вище номіналу. Більш потужний блок живлення не зіпсує ноутбук і сам при цьому залишиться цілим. Але більш потужний блок живлення має і більш «потужну» ціну. Слабший адаптер не зіпсує комп’ютер, але може згоріти сам. Так що вибирати треба оптимальний варіант.

З роз’ємом ще простіше. Найголовніше, щоб підійшла контактна частина роз’єму. Все інше не має значення.

З усього вищесказаного випливає, що марка блоку живлення не має значення, тим більше що більшість зарядок під різними брендами роблять лише кілька виробників, таких як LITEON, DELTA, LiShin. Блоки під цими брендами є і найбільш ходовими. Як правило, блоки живлення LITEON, DELTA, LiShin використовується на ноутбуках ACER, ASUS, Toshiba, Fujitsu-Siemens, LG, IRU, ROVERBOOK, MAXSELECT, AQUARIUS, SITRONICS, MSI.

Ноутбуки інших виробників мають, як правило, специфічні роз’єми, властиві тільки даному виробнику.

Одним словом, при підборі блоку живлення важливо відповідність електричних параметрів і конфігурація зарядного роз’єму, все інше сумісне.