На Житомирщині судитимуть сепаратиста

Прокуратура Житомирської області затвердила обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом сприяння діяльності терористичної організації та участь у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях, за ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України.

Про це повідомляють в прокуратурі Житомирської області.

В ході досудового розслідування встановлено, що у серпні 2014 року особа виїхала до Донецької області, де стала активним учасником терористичної організації «ДНР» та незаконного військового формування «Восток».

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду.

Усього, за результатами проведення спеціального досудового розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії, протягом останніх п’яти місяців прокуратурою області затверджено та скеровано до суду 4 обвинувальні акти стосовно 6 осіб за фактами сприяння терористичній організації та участь у діяльності незаконних збройних формуваннях.

Зокрема, осіб обвинувачено в організації забезпечення терористичної організації зброєю з метою її подальшого застосування у збройних протистояннях із правоохоронними органами України та військовослужбовцями Збройних Сил України.

Наразі одна особа, стосовно якої розслідувано кримінальне провадження за фактом організації побиття у м. Житомирі учасників Євромайдану, розшукується судом.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях зазначеної категорії здійснювалося Управлінням Служби безпеки України в області.