Сесія облради пройде під акомпанемент пікету проти високих тарифів і цін

31 березня під стінами Житомирської облдержадміністрації в день сесії обласної ради відбудеться акція протесту проти тарифів, непомірно високих цін на продукти та ліки. 

Рішення про проведення акції протесту було прийняте 21 березня на засіданні оргкомітету по її підготовці. 

Представники близько 50 громадських організацій з усієї області обговорили організаційні питання проведення пікету в Громадській раді при Житомирській облдержадміністрації. 

Про свою участь в акції вже заявили громадські організації Житомирщини правого та лівого спрямування, зокрема, Житомирська обласна організація ветеранів, бійці добровольчих батальйонів та воїни-афганці. 

Головні вимоги протестувальників – це зниження тарифів та цін на продукти і ліки. 

Організатори планують вимагати, аби депутати обласної та міської ради протягом чітких термінів прийняли звернення до Верховної Ради із вимогою відмінити підвищення тарифів. 

Пікетувальники мають намір домогтися, щоб громадяни України купували газ і електроенергію вітчизняного виробництва, без посередників і за ціною виробника. 

Про акцію протесту розповіли її співорганізатори – заступник голови комісії громадської ради при Житомирській ОДА з питань протидії корупції, люстрації, правової політики, боротьби із злочинністю Ігор Малі та журналіст Сергій Форест. 

Співорганізатор акції Ігор Малі каже, що сьогодні в Україні відбувається геноцид проти українського народу. Депутати намагаютьсь зробити крайнім прем’єра Яценюка, але за тарифами і цінами стоїть президентська сила. Те, що зараз відбувається є яскравим доказом знищення українського народу. 

“Частину наших громадян знищують на сході держави, а інших – тарифами й цінами. В нинішніх умовах люди можуть або поїсти, або купити, ліки, або зігрітися. Вважаю за доцільне перевести банду, яка прийняла злочинні закони, на зарплати і пенсії пересічних громадян, а людям дати можливість пожити на їхні статки. Бандоту, що голосувала за це, треба оголосити ворогами українського народу і притягнути до кримінальної відповідальності. Якщо це буде продовжуватися, людям доведеться скоро здавати власну шкіру в ломбарди. Якщо влада нас не почує, будемо діяти за вінницьким сценарієм. Тобто, заблокуємо траси і закликатимемо людей, щоб через місяць не платили ні за світло, ні за газ. Це грабіжницькі тарифи, за які платити не можна”, – каже Ігор Малі. 

Ще один співорганізатор акції Сергій Форест переконаний, що режим Порошенка довів народ до зубожіння, аби розпродати решту підприємств та землю за безцінь. 

“Режим хоче зробити українців кріпаками на їхній рідній, Богом даній землі. Нам відомо, що можливі провокації проти активістів, які не приховують свого незадоволення ситуацією в державі. Вони готуються силовиками, котрі вислогувуються перед цією владою. Унікальність акції в тому, що вперше вона об’єднає представників правих та лівих сил”, – сказав Форест. 

Організатори акції розповіли, що на одному із плакатів будуть вказані прізвища депутатів, які голосували за тарифи. Вони переконані, що країна має знати своїх «героїв».