Триколісний ретрокар MORGAN став електричним

Morgan 3 Wheeler по праву претендує на звання одного з найбільш екстравагантних спорткарів. Британська компанія почала процедуру по заміні 100-сильного мотоциклетного V-Twin на електромотор ще в минулому році, а зараз представила в Женеві серійну модифікацію оригінального електрокара.

У порівнянні з бензиновим електричний EV3 помітно втратив в потужності: його електромотор розвиває всього 62 кінських сили. У той же час компактний спорткар важить менше півтонни завдяки простій конструкції і карбоновим кузовним панелям, і в підсумку здатний набрати 100 км / год за помірні 9 секунд при максимальній швидкості в 145 км / ч.


Для всех любителей поездок и туризма на авто, особенно Грузии, предлагаем отличную аренду авто. Прокат авто в Батуми на race.net.ua. Обращайтесь.


Щоб не збільшувати масу автомобіля, інженери Morgan застосували досить компактну батарею. Тому запас ходу EV3 уяву теж не вражає – він лише злегка перевищує 240 км. Але теж непогано.

Зовні від бензинового побратима електричний Morgan відрізняється в першу чергу оформленням передньої частини – у спорткара з ДВС мотор розміщений прямо між передніми колесами, а у електричного це місце віддано радіаторів охолодження та головній оптиці.

Виробник заявив, що готовий приступити до останніх тестів спорткара, в яких візьме участь спеціально сформована група з 10 прихильників марки з Британії та Голландії. За підсумками тестів в серійну модель, можливо, будуть внесені додаткові зміни, але до четвертого кварталу нинішнього року Morgan вже планує випустити електричний трьохколісник в продаж. Уже відомо, його ціна “буде порівнянною” з вартістю бензинового 3 Wheeler.