У Житомирі поліціянти взяли на гарячому злодія під час отримання ним викупу за викрадену автівку

Місяць тому до Житомирського відділу поліції звернулись двоє жителів обласного центру із заявами про викрадення автомобіля та інструментів. 36-річний заявник розповів, що залишив свою «Шкоду» у гаражі знайомого, де той займався її ремонтом. Саме власник майстерні і виявив, що вночі звідти зник автомобіль та його інструменти.

Про це повідомили в ГУ НП в Житомирській області. 

На місці події працівники слідчо-оперативної групи з’ясували, що зловмисник потрапив всередину майстерні, пошкодивши навісні замки на воротах гаража. Експерти вилучили низку речових доказів.

За деякий час до правоохоронців звернувся власник викраденої іномарки та розповів, що до нього зателефонував незнайомець і запропонував повернути йому транспортний засіб за винагороду у 2000 доларів США.

Поліцейські розпочали спеціальні заходи для викриття зловмисників. Працівники кримінального блоку поліції допомагали чоловікові вести переговори. Зрештою, вдалося досягти домовленості про зустріч на околиці м. Житомира та обмін замовлених грошових коштів на «Шкоду».

Все відбулось пізно увечері 24 березня. Вимагач був не один. Втім, його та ще двох чоловіків оперативники швидко затримали. Автомобіль повернули власникові.

“Один із затриманих виявився 39-річним раніше судимим за майнові злочини місцевим жителем. Попередньо встановлено, що він міг достеменно знати про здійснення ремонту автомобіля заявника у гаражі”, – розповідає начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

За законом, автовикрадачу може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.