У Житомирі школярі дізналися, як не потрапити в сучасне рабство

У Житомирській загальноосвітній школі №28 ім. І. Виговського школярі зустрілися із поліціянтами, повідомляють в ГУ НП в Житомирській області. 

Керівник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми (ВБЗПТЛ), ГУНП Дмитро Підгорний розповів учням про завдання, які виконують працівники його відділу. 

“Злочини, які мають безпосереднє чи непряме відношення до торгівлі людьми, незаконної експлуатації людини і її праці, – це доволі серйозна і складна тема для проведення бесід з молоддю. Втім, такі обговорення необхідні, найперше, для правового виховання підростаючого покоління і всебічного розвитку правосвідомої особистості у сучасному суспільстві”, – заувадив Дмитро Підгорний.

В ході бесіди учні дізналися, що означає сучасне поняття торгівлі людьми та в яких кримінальних правопорушеннях воно виявляється. 

Зокрема, поліціянт навів приклади із залученням неповнолітніх до жебрацтва, розповів про трудову експлуатацію на території інших країн і закликав молодь не довіряти незнайомцям, які у злочинних цілях намагаються скористатися підлітковою наївністю та довірливістю.

Дітям радили, як уникнути тенет сучасного рабства і не постраждати від пов’язаних з ним злочинів.