​Україна зайняла передостаннє місце в списку за рівнем інфляції в світі, – Павленко

В опублікованому світовому рейтингу інфляції, складеному на основі даних Центрального розвідувального управління США, Україна зайняла передостаннє 225 місце в списку за рівнем інфляції в світі. 

З річною інфляцією 49% Україна «поступилася» тільки Венесуелі, повідомляє офіційний веб-сайт Опозиційного блоку. Таким чином Україна за рівнем життя скотилася нижче Гондурасу і Судану, а за темпами інфляції «обійшла» всі країни світу.

Загальна ситуація у країні пришвидшує негативні тенденції в окремих областях. Зокрема, на Житомирщині реальна зарплата за підсумками минулого року впала на чверть, а загальна сума боргу по виплаті зросла до 9 мільйонів гривень. І це при тому, що на одне вакантне місце в області претендує в середньому 13 офіційних безробітних. Але, скажімо, у Ємільчинському районі ця цифра просто вражаюча: за даними районного центру зайнятості на одне вільне робоче місце претендують 770 осіб.

«За останні роки значно погіршилася ситуація у промисловій сфері Житомирщини. Жителі області з кожним днем стають все біднішими, максимально економлять на харчах та ліках, рідко купують нові речі. А експорт нашої продукції за кордон впав практично на третину. Показово, що у перший місяць року навіть у такій прибутковій для Житомирщини сфері, як розробка кар’єрів та добувна промисловість, випуск продукції скоротився більш як у півтора рази. І все це не може не впливати на загальний рівень життя жителів Житомирщини, адже без економічного зростання не можливе зростання соціальних стандартів», – акцентував, спілкуючись з журналістами у Коростені, народний депутат України, голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко.

Народний депутат також акцентував, що відсутність підтримки з боку держави констатують і самі керівники промислових підприємств Житомирщини. Зокрема, голова Асоціації «Рада керівників міста Коростеня» Василь Куницький, спілкуючись з журналістами після закінчення засідання Ради директорів у Коростені наголосив, що підприємствам вдається виживати лише завдяки власним силам та підтримці місцевої влади.

Голова правління ПАТ “Коростенський завод хімічного машинобудування” Микола Яценко озвучив ряд проблем, які найбільше гальмують розвиток промислового виробництва, – втрата ринків збуту, а також відсутність кваліфікованих працівників на ринку праці. Сьогодні професійно-технічні навчальні заклади не прив’язані до виробництва й тому учні не мають змоги проходити практику на новому обладнанні. Подібні проблеми притаманні багатьом підприємствам області та спричинені насамперед затягуванням

військового конфлікту на Сході нашої країни й бездіяльністю органів влади в нинішніх умовах.

«Рекордна інфляція, відсутність перспективи стабілізації економіки – це катастрофічне падіння рівня життя простих українців. І це – результат роботи виконавчої влади. Навіть якщо зараз в парламенті зберуть 226 депутатів для коаліції, новий уряд навряд чи буде відрізнятися від старого», – резюмував Юрій Павленко.