Весняні фестивалі Німеччини

Німеччина навесні багата культурними подіями, що привертають туристів з усього світу. Серед них – релігійні свята, барвисті карнавали і різні фестивалі. 

Туристи, як правило, прибувають до Німеччини з організованими турами або самостійно, попередньо забронювавши готель, авіарейс або автобусний рейс (все туры на майские праздники 2016 из Киева).

Отже, головним весняним подією Німеччини традиційно є католицький Великдень, який в 2016 році відбудеться 27 березня. У дні великодніх канікул в усіх містах країни проходять святкові ярмарки та народні гуляння. Святкування головного християнського свята відрізняється від регіону до регіону, – в кожному з них є власні цікаві традиції, народні звичаї та забави.

У багатьох містах Німеччини широко відзначається Свято весни або Фрулінгсфест (Frühlingsfest). Так, з найбільшим розмахом свято проходить в Берліні. У нинішньому році його заходи в німецькій столиці пройдуть з 15 квітня по 1 травня. .

Крім того, серед культурних подій весни в Берліні виділяється Карнавал культур (Karneval der Kulturen або KdK), який пройде в поточному році з 13-го по 16 травня. Святкування триває чотири дні, в ці дні громадські місця міста перетворюються на майданчики для самовираження, а також прояви своєї культурної ідентичності..