Житомирські студенти вчилися робити ляльки-мотанки

В навчально-науковому інституті педагогіки ЖДУ імені Івана Франка провели майстер-клас «Лялька-мотанка як ефективний засіб залучення дитини до історичних цінностей, традицій та звичаїв українського народу».

Про це повідомили на сайті ЖДУ ім. І. Франка.

“Актуальною проблемою сьогодення є повернення до джерел української народної культури і духовності, відродження української традиційної ляльки”, – йдеться в повідомленні.

У ході майстер-класу Світлана Довгаль, вихователь-методист ДНЗ № 56 м. Житомира, розповіла історію української народної ляльки як феномена української традиційної культури, а також представила її образно-стильові особливості, як об’єкта мистецтвознавства. 

Студентська молодь, педагоги-практики, науковці мали можливість ознайомитися з технологією виготовлення традиційної ляльки-мотанки, «немовлятко», «вузлова лялька» з точки зору традицій і новаторства.

Оволодіння сучасним українцям традиційним мистецтвом лялькарства – це шлях до розвитку духовності та потужний засіб пробудження генетичної пам’яті народу, його національної свідомості, що є важливою складовою підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Початкова освіта», «Дошкільна освіта».