Житомиряни через Сталіна та Леніна декомунізували обласну організацію ветеранів. Фото

Житомиряни 23 березня декомунізували Раду обласної організації ветеранів.

Про це вони написали у фейсбуці.

Напередодні з’ясувалось, що в приміщенні цієї організації висять портрети Сталіна та Леніна. Самовільно зняти їх не захотіли, тому активісти із журналістами вирішили зробити це самі.

В холі відбулась невелика сутичка. Члени організації намагались перешкодити порвати портрети та перешкоджали журналістам. Поліція розбороняла присутніх, але нікого не затримала.

“Сталіну не місце в Україні. А нові патрульні поліцейські не зупиняють перешкоджання журналістській діяльності… Подробиці згодом, – написав Роман Кравчук.

“Народная декомунизация! “Рада обласної організації ветеранів України” зубами вцепилась в коммунистические символы и в портрет сталина. Активисты порвали портрет сталина, после чего на них пенсионеры напали с палками. Работает следственно-оперативная группа, – зазначив Валерій Арушанян.

“Зубами захищають Ілліча.  Альо, СБУ?Ви досі не шарите, чому у нас війна?” – написала Юлія Чепюк.

Активісти повісили замість Сталіна портрет Степана Бандери, а також, за їх словами Петра Порошенка, але портрети швидко зняли.

“Портрет президента провисів ще менше. Їх тепер судитимуть як Хорта (під час протестів 6 грудня біля Вінницької ОДА він привселюдно розірвав портрет Петра Порошенка, – ред.)? – підсумував Роман Кравчук.

Фото Романа Кравчука, Юлії Чепюк, Валерія Арушаняна