Lexmark хочуть купити китайці

Став відомим один із претендентів на покупку американського виробника друкуючих систем Lexmark. 

Йдеться про китайську компанію Apex Technology, яка розробляє картриджі і тонери, а також чіпи для них. На українському ринку принтери широко представлені на http://patronservice.ua

Про ведення переговорів між цими компаніями повідомило інформаційне агентство Reuters, посилаючись на знайомі з ситуацією джерела. За їхніми даними, керівництво Lexmark вважає перспективною угоду з Apex, проте воно хоче отримати гарантії, що китайська компанія зможе оформити придбання. У квітні топ-менеджери Apex прилетять в США для зустрічі з керівниками Lexmark і спробують укласти угоду, стверджує один зі співрозмовників видання.

Джерела Reuters зазначають, що в рамках підготовки до придбання Lexmark компанія Apex вже співпрацює з якимось американським інвестиційним банком, а також залучила кілька китайських банків. Втім, поки немає впевненості в укладенні договору між компаніями.

У жовтні 2015 року Lexmark заявила про те, що у співпраці з інвестиційним банком Goldman Sachs Group будуть вивчені стратегічні альтернативи, що стосуються подальшої долі компанії. Серед варіантів – продаж Lexmark або окремих активів (наприклад, софтверних або бізнесу з випуску обладнання). Ринкова капіталізація вендора становить $ 2 млрд.

окрім того, раніше, стало відомом, що виробник друкувального обладнання Lexmark зменшує чисельність персоналу. Партнери та аналітики тоді вважали, що тим самим компанія готується до власної продажу.

За повідомленням видання CRN, Lexmark планує звільнити близько 1000 осіб, в тому числі 143 співробітника в штаб-квартирі в місті Лексінгтон (штат Кентуккі, США). Скорочення персоналу в цьому офісі, де працює близько 2300 осіб, пройдуть в період з 25 травня по 8 червня 2016 року.

Боб нітрит (Bob Nitrio), глава компанії Ranvest Associates (багаторічний партнер Lexmark), повідомив, що звільнення в Lexmark стали для нього несподіванкою, і вони можуть бути пов’язані з майбутнім продажем компанії. Lexmark хоче бути «зліше і компактніше», щоб постати в найкращому світлі для покупців і отримати найбільшу оцінку бізнесу, впевнений нітрит.