На Житомирщині поліцейські викрили злодія-“парфумера”

Розкрити крадіжку допомогли встановлені у торговій залі засобивідеоспостереження. Злодієм виявився 35-річний непрацюючийзвягельчанин, який, окрім вишуканих парфумів, є ще йпоціновувачем міцних алкогольних напоїв. За фактом крадіжки триває кримінальне провадження.

До Новоград-Волинського відділу поліції із заявою про крадіжку чоловічих парфумів вартістю майже 1,5 тисячі гривень звернулась керівник одного із косметичних магазинів райцентру. Заявниця розповіла, що виявила нестачу під час проведення переобліку товарів.

Поліцейські, які прибули до магазину, опитали його працівників і з’ясували, що заклад обладнаний камерами відеоспостереження. Переглянувши записи, правоохоронці помітили, як один із відвідувачів таємно поклав до кишені своєї куртки флакон парфумів, а потім, аби відвести від себе підозру, взяв 2 пляшечки рідини для зняття лаку та попрямував до каси розраховуватись.

Інспектори поліції упізнали злодійкуватого покупця, адже 35-річний місцевий житель уже потрапляв у поле зору правоохоронців як дебошир і любитель вжити зайвого алкоголю. Вже за декілька годин підозрюваного розшукали та доставили до відділку поліції.

Чоловік не заперечив своєї провини та зізнався, що планував продати парфум із суттєвою знижкою від його реальної вартості за 500 гривень. Втім після чергової пиятики не зміг пригадати, куди дів викрадений парфум.

Інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.185 (Крадіжка) ККУ. Досудове розслідування триває.

Чоловікові за чинним законодавством може загрожувати покарання у вигляді штрафу, громадських або виправних робіт, піврічного арешту, обмеження чи позбавлення волі строком до 3 років.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області