Іспанія представила новий «Винний шлях»

Дванадцять виноробів регіону Пенедес (Penedés) і сім міст в Комарк Панадес і Гарраф провінції Барселона об’єдналися і розробили нову пропозицію для енотурістов, що отримало назву La Carretera del Vi (Винний шлях). Цей маршрут відроджує древній торговий шлях, що з’єднував внутрішні райони комарки Панадес з узбережжям Середземного моря: ще римляни використовували такий маршрут, щоб доставити вина, вироблені на території сучасної Каталонії, в різні куточки могутньої імперії.

Винний шлях – перший лінійний винний маршрут в Іспанії, який пролягає через виноробні і місця, що представляють інтерес для туристів. 35 кілометрів – така протяжність маршруту, який проходить від містечка Сант Марті Саррока (Sant Martí Sarroca) до Ситжесі (Sitges) через виноробні господарства, що дають уявлення про різноманітність вин, вироблених в регіоні. Серед виноробів, через які пролягає шлях, такі відомі як Bodegas Torres, Pinord, Torre del Veguer, Rovellats. А однією з цілей нового пропозиції каталонських виноробів, поряд зі збільшенням потоку туристів, стала турбота про збереження природної краси та історичної цінності регіону.

Як і інші відомі світові винні маршрути, каталонська La Carretera del Vi поєднує пропозицію від виноробних господарств різного формату з багатим історичним та архітектурною спадщиною, будь то древні іберійські пам’ятники, середньовічні замки або будівлі в стилі модерн. А гастрономічні витребеньки і різноманітні варіанти розміщення, від сучасних готелів в гламурному Ситжесе до затишних сільських готелів далеко від міської суєти, роблять Винний шлях не тільки цікавим, але і комфортним.

Натхненням для каталонського Винного шляху послужили відомі маршрути Wine Roads Каліфорнії і Нової Зеландії, з тією різницею, що історичний іспанська маршрут існував задовго до того, як Новий Світ почав розкривати свій виноробний потенціал.

Маршрут La Carretera del Vi проходить по шосе ВР212 і С15В, які з’єднують Сант Марті Саррока з містечком Вілафранка-де-Пенедес і Ситжесі. Зручніше зробити поїздку по виноробнях на машині, але частина шляху можна виконати пішки або на велосипеді. За вікенд виноробні господарства проводять тематичні заходи, і відвідувачі можуть скористатися спеціальними пропозиціями під час відвідування винних погребів.

Ну и конечно, каждому туристу, который хочет посетить Испанию или любую другую страну мира необходимо снарежение. Вот поэтому  рюкзак Osprey Kestrel 68 купить нужно обязательно и хорошего путешествия!