“Житомирський бронетанковий завод” налагодив повне виробництво БТР-4

Фахівці ДП “Житомирський бронетанковий завод” налагодили повне виробництво бронетранспортерів БТР-4, повідомляють в “Укроборонпромі”.

“Сучасна та потужна легкоброньована техніка повністю українського виробництва швидше надходитиме до ЗСУ. «ЖБТЗ» вже відпрацював технічну документацію бронемашини. У найближчих планах підприємства – держвипробування та поставка БТР-4 на потреби МОУ, Нацгвардії та інших силових структур для посилення обороноздатності країни. Відтепер «Укроборонпром» зможе виготовити ще більше БТР-4 за держзамовленням”, – заявив Генеральний директор Концерну Роман Романов.

Бронетранспортер БТР-4Е – суто українська розробка. Вітчизняний зразок легкої броньованої техніки має потужне озброєння, значну швидкість і надійний захист екіпажу. Майже 80 БТР-4Е посили українське військо під час бойових дій на Сході країни.

Нагадаємо, у 2016 році Концерн розвивається в рамках стратегії “Український щит” – програми, яка робить акценти на високотехнологічному виробництві, переході на міжнародні стандарти НАТО та оснащенні армії найсучаснішими зразками озброєння.