ІТ-шники матимуть умови роботи і не виїжджатимуть за кордон

Вчора не було можливості прозвітувати про свою роботу у комітеті, тому пишу сьогодні.

На черговому засіданні Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва ми розглядали законопроект №4496 щодо усунення адміністративних бар’єрів для експорту послуг.
Це дуже важливий законопроект для української ІТ-сфери, який спростить процедуру укладення зовнішньоекономічних контрактів, бухгалтерського обліку та фінансової звітності фрілансерів-програмістів, а також скасує валютний контроль для операцій з експорту послуг.

З текстом законопроекту можна ознайомитися тут.

Ми мали досить жваве обговорення. Я став на захист цього закону, бо вважаю, що покращення умов для роботи ІТ-ішників зокрема сприятиме тому, що наші українські програмісти залишатимуться в Україні, а не виїжджатимуть за кордон.

Для мене найголовніше, щоб ці люди мали можливість тут працювати прозоро і отримувати гідні зарплати, а не шукати кращої долі десь. 

Дякую усьому авторському колективу, голові комітету Віктор Галасюку, Геннадію Кривошеї, Михайлу Хмілю, а також Ксенії Ляпіній, Яніці Меріло, Максу Нефьодову і усім тим, хто прийшов підтримати українську ІТ-сферу.

Майбутнє України залежить від того, що ми дамо нашій молоді сьогодні!