Секатори для дачі

Секатори – це пристрої, винайдені давно, але отримали величезну популярність на сьогоднішній день. Секатор – це найнеобхідніший інструмент на абсолютно будь-якому дачній ділянці. На даний момент налічується величезна кількість типів секаторів. Будь-який з них має своє безпосереднє призначення і мета. 

Для того щоб інструменти були хороші у використанні, рекомендовано вибирати його виходячи з характеру тих робіт, які потрібно виконати або звернутись в http://storgom.com.ua/

 Види і задачі секаторів Секатори кваліфікуються як за параметрами, але їх можна також ділити і за призначенням, в залежності від виду виконуваних завдань. Вироблять чотири основних види інструментів, які, загалом, мають назву секатори. До них відносять сучкорізи, садові ножиці, обвідні секатор і секатор з наковаленкой.

Секатори садові ножиці – часто використовувані види інструментів. Їх за старою традицією ще називають універсальними ножицями. Вони призначені для підрізання щільних стеблинок, квіточок, трави, плодових і листочків і т.д. Секатори -хороше засіб для того, щоб сформувати виноградну лозу або обрізати пасинки. Зазвичай ножиці виготовляються з досить якісних видів стали. У такому варіанті вони зазвичай придатні для різання мотузок, шлангів, або тонкого листового металу, а також дротів. Але не слід різати таким інструментом товсті стебла. Є величезна ймовірність, що стеблинки ушкодяться.

Обвідні секатори. Основна функція ободних секаторів – підрізання гілочок, товщиною до 25 міліметрів. Даний вид секаторів необхідний для різання живого стебла, форміровкі кісткової і застарілих лоз винограду. Це означає, що вистачить гілочок високої міцності. Перевага обвідних секаторів полягає в тому, що вони не здатні поранити стебло. Різка при цьому є досить рівною. 

Щоб вона була саме такою, слід правильно використовувати дане обладнання. Під час різання обвідними секатором має велике значення, що верхове лезо знаходилося досить близько до корінцях рослини, а нижчий далеко від нього. В даному випадку пошкоджень на стеблині не спостерігається. 

Секатори з наковаленкою. Даний тип інструментів подібний обвідним секатором, але відрізняється лише тим, що низове лезо буде використовуватися як наковаленкою. В даному випадку робота секатора схожа на роботу сокири. Цей вид секаторів використовують для досить товстих і сухуватим гілочок, діаметром приблизно до 25-30 міліметрів. Наковаленкою дає відмінна опора для різання, який досить спрощує роботу. Через наковаленки не може бути полома стебел.