На Житомирщині за два тижні 9 громадян добровільно здали зброю та звільнилися від кримінальної відповідальності

50 одиниць зброї та спецзасобів (41 одиницю зброї й 9 одиниць пристроїв для відстрілу гумових куль та газової зброї) було принесено до відділень поліції населенням області та міста за 12 днів від початку проведення місячника.

«У нас був випадок, коли дитина знайшла в домі гранатний запал, вийшла з ним гратися на вулицю і висмикнула чеку. Вона залишилася без пальців. Це дуже небезпечна річ. Якщо людина не вміє поводитися зі зброєю, то можуть бути жахливі наслідки», — застерігає заступник начальника ГУНП підполковник поліції Артем Лисогор.

Нагадаємо, що за незаконне зберігання зброї, вибухових матеріалів та інших засобів їх власник несе адміністративну та кримінальну відповідальність — штраф та позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Проте за добровільної здачі зброї людина від кримінальної відповідальності звільняється.

За словами підполковника поліції, під час минулого місячника, в березні цього року, за добровільно принесену зброю від кримінальної відповідальності звільнили 57 громадян, 31 громадянин зареєстрував свою зброю офіційно. За півроку було зареєстровано 116 кримінальних проваджень.