​На Житомирщині злодій-домушник продав через інтернет крадений товар поліцейським

Оперативники Бердичівського відділу поліції розшукали злодія-рецидивіста, здійснивши умовну покупку через один з інтернет-сайтів. Затриманий перевіряється на причетність до вчинення інших подібних злочинів.

До Бердичівського відділу поліції із заявами про крадіжки звернулись одразу троє жителів райцентру. У 47-річної заявниці з квартири зникли газова плита, газовий котел та стабілізатор подачі електроенергії, 63-річний чоловік повідомив про відсутність кондиціонера та твердопаливного котла, а у 51-річної жінки з недобудованого будинку зникли холодильник та газова духова шафа.

За кожним з цих фактів були відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. У ході їх розслідування поліцейські дійшли висновку, що до вчинення цих крадіжок може бути причетна одна і та ж особа.

– Одночасно із встановленням особи зловмисника поліцейські перевіряли місця можливого збуту краденого. Серед таких і моніторинг оголошень на спеціалізованих інтернет-сайтах, – розповіла т.в.о. начальника Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко.

Саме на одному з таких сайтів оперативники помітили пропозицію продажу холодильника та котла, за ознаками схожих на викрадені з помешкань бердичівлян. У наведених фотоілюстраціях товарів заявники також упізнали свої речі. Відтак поліцейські телефоном зв’язалися з потенційним продавцем і домовилися про купівлю товарів, що їх цікавили, з умовою наручної оплати.

У домовлений час автор оголошення вантажівкою привіз замовлені речі потенційним покупцям. У ході спілкування з чоловіком підозри правоохоронців підтвердилися. 31-річний раніше судимий бердичівлянин не зміг чітко пояснити, звідки у нього холодильник і котел, які він продає, і врешті зізнався, що речі крадені. Свою причетність до крадіжок він також визнав, пояснивши, що таким чином він добував кошти на наркотичні засоби.

Слід зазначити, що у день затримання у силу вступив вирок суду, відповідно до якого за попередньо вчинені крадіжки чоловік має бути ув’язнений на півторарічний строк.

У ході розслідування за фактами його нових злодіянь правоохоронці перевіряють рецидивіста на причетність до інших кримінальних правопорушень.

Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області