Команда МФК “Житомир” дебютує в Першості України серед юніорів U-19

У середу, 21 вересня, молодіжна команда МФК “Житомир” зіграє свій перший поєдинок у Всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд юніорів U-19 (Перша ліга) сезону 2016/2017 р.р. В Житомирі, на стадіоні “Колос” Агротехнічного коледжу, наші юніори прийматимуть ФК “Діназ” (Вишгород). Матч розпочнеться о 16.00.

Вхід на стадіон – вільний.

Всеукраїнські змагання з футболу серед команд юніорів (U – 19, перша ліга) – це абсолютно новий спільний проект ФФУ, ПФЛ та ДЮФЛУ, який вперше стартує восени 2016 року. Його основною метою є підготовка випускників футбольних ДЮСШ, які вже завершили свої виступи в дитячо-юнацьких чемпіонатах, до дорослих чемпіонатів, а також популяризація та подальший розвиток футболу юніорів в Україні, підвищення рівня майстерності молодих футболістів для успішного виступу національних збірних та клубних команд України в міжнародних змаганнях.

В першості юніорів зіграють 17 команд, розділених на дві групи. МФК “Житомир” гратиме в Групі 1, де його суперниками стануть “Барса” (Суми), “Жемчужина” (Одеса), “Олімпік” (Харків), ДЮСШ-15 (Київ), “Арсенал” (Біла Церква), “Черкаський Дніпро” (Черкаси), “Зірка” (Київ) та «Діназ» (Вишгород). Суперники сильні, деякі з головних команд цих клубів грають у першій і другій професійній лізі.

За юніорську команду U – 19 гратимуть виключно місцеві молоді та перспективні футболісти (Житомир і Житомирська область) віком 17-19 років. Найкращі з них у перспективі отримають місце в основній команді МФК “Житомир”, яка зараз грає в аматорському чемпіонаті України, а наступного року планує заявитися в ІІ лігу. Також частина гравців з основи, які за віком підходять по регламенту, підсилять юніорську команду.