Китай має намір разом з Індією внести більший внесок в зростання світової економіки

Китай має намір разом з Індією внести більший внесок в зростання світової економіки, заявив у неділю голова КНР Сі Цзіньпін.

У неділю Сі Цзіньпін і прем’єр Індії Нарендра Моді провели зустріч на полях саміту G20 в Ханчжоу. Саміт G20 пройходмив 4-5 вересня в Ханчжоу, основна тема: «Будівництво інноваційної, здоровою, взаємозалежної і інклюзивної світової економіки». Доставка вантажів з Китаю та Індії – wingo.com.ua.

«Китай має намір поглиблювати співпрацю з Індією в рамках G20, спільно робити більший внесок у справу зростання світової економіки і вдосконалення системи управління світовою економікою», – наводить МЗС КНР слова китайського лідера, сказані ним на зустрічі.

Сі Цзіньпін також зазначив, що відносини між КНР і Індією підтримуються на здоровому, стабільному рівні. За його словами, сторони повинні продовжити реалізацію великих проектів у багатьох сферах, сприяти безперервному розвитку дружнього співробітництва сторін. Голова КНР підкреслив, що Китай підтримує зусилля Індії з підготовки майбутнього в жовтні саміту БРІКС, а також сподівається, що індійська сторона допоможе досягти позитивних результатів саміту G20 в Ханчжоу.

У свою чергу прем’єр-міністр Індії наголосив на важливості відносин стратегічного партнерства між країнами для регіону і світу. Він також висловив надію на успішне проведення саміту G20 в Ханчжоу і на участь Сі Цзіньпіна в саміті БРІКС в жовтні.

Восьмий саміт БРІКС пройде 15-16 жовтня в Гоа. Як повідомлялося раніше, штат під час саміту БРІКС в жовтні прийме 900 делегатів.

Нагадаємо, що минулого тижня недвозначно на підтримку сирійського президента висловився Пекін. Політика Китаю буде спрямована на зміцнення співпраці з Сирією в боротьбі з терористичною загрозою, повідомив начальник канцелярії з міжнародного військового співробітництва Центральної військової ради (ЦВС) КНР Гуань Юфей. За його словами, “Китай має намір продовжувати зміцнення співпраці зі збройними силами Сирії”. В ході зустрічей адмірала в Сирії було відзначено, що керівництво КНР планує посилити антитерористичну політику щодо бойовиків, які переховуються на території Сирії, і тим самим підтримати уряд Асада.