Володимир Ширма: “Я тілець по гороскопу, не даю їздити на собі”

Володимир Ширма провів першу прес-конференцію на посаді голови обласної ради.

29 вересня він розповів про свої плани і цілі на посаді голови ради.

“Одним з головних питань позачергової сесії було об’єднання територіальних громад. Коли відбулося засідання робочої групи по створенню Семенівської громади і відбувся супротив – фракція БПП не змогла стояти осторонь. Це основна причина скликання сесії.

Треба привідкрити ширму. Як я бачу роботу на посаді голови ради? Я запрошую всі фракції до конструктивізму, бо багато в області проблем.

Я вбачаю роботу облради більш тіснішою з ОДА. Два останні місяці не було комунікації облради з ОДА.

Я тілець по гороскопу – не даю їздити по собі. Я не узурпую владу, бо заступники з інших партій.

У нас багато проблем у бюджетній галузі із фінансування зарплат. Велика проблема в нестачі зарплати в комунальних установах. Треба намітити ряд заходів, щоб вийти до кінця року без заборгованості по зарплаті. 

Вертебрологію закривати не збираються. Є проблема по майну, тому ми зустрінемось з власниками цього майна і знімемо проблему.

По випалюванні вугілля – треба вивчити це питання і вирішити його разом з екологічною інспекцією.

Питання об’єднаних територіальних громад – державна політика. У Вишевичах, Потіївці я отримав задоволення, побачивши радість людей, що гроші прийшли в освіту. А ось в галузі охорони здоров’я – затишшя” – сказав Володимир Ширма.

Щодо розробки корисних копалин, Володимир Ширма каже, що за умови бездіяльності держави місцева влада має брати сама відповідальність.