На Житомирщині горить екосистема

6 вересня  до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої трави на землях запасу Жубровицької сільської ради Олевського району. 

Про це повідомляють в ДСНС.

По прибуттю пожежних з’ясувалось, що суха рослинність горіла на відкритій території поблизу с. Жубровичі. Також спостерігалось невелике задимлення на проїжджій частині.

“Зусиллями вогнеборців о 09:55 займання вдалось локалізувати, о 17:55 — ліквідувати. Фахівці ДСНС не допустили збільшення масштабів пожежі. Вогнем пройдено 5 га сухої трави. За попередньою інформацією, займання сталось внаслідок необережного поводження з вогнем невідомої особи. Остаточна причина наразі встановлюється”, – йдеться в повідомленні.

Тієї ж доби в селищі Турбівка Попільнянського району рятувальники спільно з місцевими мешканцями загасили 1 га сухостою. Тим самим запобігли поширенню вогню з одного боку на пилораму, а з іншого – на недіючу будівлю колишньої ферми.

Минулої доби вогнеборці ліквідували ще 3 подібних загоряння у Коростишівському (0,5 га), Пулинському (1 га) та Бердичівському (4 га) районах. 

Подібні повідомлення від рятувальників приходять останнім часом щодня. Цікаво, це спека чи таки людська недбалість?