Саакашвілі влаштували вендету, – Розенблат

Без категорії

Звинувачення глави Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі у створенні злочинного угрупування – це своєрідна “вендета” з боку народних депутатів. Таку думку в ефірі телеканалу “112 Україна” висловив народний депутат від Житомира (БПП) Борислав Розенблат.

“Перш за все, у нього (Саакашвілі, – ред.) дуже складна посада. Голова держадміністрації – людина невільна. Він обмежений у своїх можливостях, тому що в нього є своє чітке завдання і своя сувора ієрархія. Він повинен у рамках повноважень діяти. Був би він політичною фігурою чи депутатом, він би мав більше можливості для якоїсь боротьби. Я думаю, що при зустрічі з президентом він взяв карт-бланш до своєї роботи. Те, що відбулося, і депутати написали на нього скаргу, я думаю, це просте італійське слово “вендетта”, – зазначив він.

При цьому Розенблат відзначив внесок Саакашвілі до українського політикуму. “Пан Саакашвілі зробив в українському політикумі дуже багато нових речей. Він перший почав відверто заявляти про якусь мафію, оборудки на Одеській митниці, ОПЗ. Він підняв рівень боротьби на нові рівні. Я сьогодні з глибокою шаною ставлюся до цієї людини, тому що декілька разів був у Грузії і бачив, як вона змінювалася при його президентстві. Я чув багато думок і в Одесі з питання його губернаторства. Є дуже багато прихильників, є дуже багато негативу. Але він вніс свій вклад у розвиток України і це ми не будемо забувати”, – сказав він.

Розенблат додав, що, на його думку, звинувачення Саакашвілі у збитках на 6,5 млрд грн – сміховинні.

Як повідомлялося, вчора стало відомо, що народні депутати від фракції “Народний фронт” (НФ) Микола Княжицький, Павло Пинзеник, Олександр Дроздик і депутат від “Блоку Петра Порошенка” (БПП) Дмитро Голубов подали в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) заяву “про вчинення кримінального правопорушення” головою Одеської обладміністрації Міхеїлом Саакашвілі

За словами депутатів, до них звернувся перший заступник голови правління ВАТ “Одеський припортовий завод” Микола Щуриков. У своєму зверненні обсягом 112 сторінок він навів факти про “вчинення губернатором Одеської області Міхеїлом Саакашвілі у співучасті з іншими особами низки злочинів щодо Одеського припортового заводу”. Зокрема, йдеться про протидію законній господарській діяльності, службове підроблення, зловживання службовим становищем, завідомо неправдиве повідомлення про злочин (статті 206, 364, 366, 383 Кримінального кодексу України). Через це були завдані збитки державі на суму у 6,5 млрд грн, стверджують депутати.

Сам Саакашвілі вважає безпідставними звинувачення народних депутатів. На його думку, справжньою причиною для написання заяви депутатами послужило те, що вони хочуть відсторонити його від посади, оскільки він бореться за реформи в регіоні. “Не на того нарвалися, ми будемо продовжувати боротьбу, ми будемо домагатися, щоб завод (Одеський припортової завод, – ред.) був прибутковим, щоб всі інші держпідприємства України працювали на державу”, – сказав він в ефірі телеканалу “112 Україна“, коментуючи відповіны звинувачення нардепів.


На своїй сторінці у Фейсбук, Саакашвілі написав:

Як я вчора сказав, об’єктивні і порядні люди є і в БПП, і майже у всіх інших фракціях. Їм потрібно консолідуватися і відмежуватися від мерзотників.