Шосту чергу мобілізованих звільнятимуть у вересні – жовтні

26 вересня Президент України підписав Указ № 411/2016 про звільнення в запас військовослужбовців військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період.

— Відповідно до цього Указу будуть звільнені військовослужбовці по мобілізації, які були мобілізовані у 2015 році під час 6-ї черги, або третя черга осіб, мобілізованих відповідно до Указу Президента України від 14.01.2015 № 15, — повідомив начальник відділу комплектування військовослужбовцями військової служби за контрактом Управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Андрій Полонський. — Це остання черга з числа мобілізованих у 2014 — 2015 роках громадян. Звільненню в запас підлягають близько 20 тисяч військовослужбовців.

Звільнення буде здійснюватися поступово, з метою недопущення зниження боєготовності підрозділів, поступового вивільнення та здачі посад, бойової техніки та майна.

— Розпочнеться звільнення поточного місяця з набранням чинності Указу (після його опублікування). Основна частка мобілізованих військовослужбовців звільниться у жовтні 2016 року. Звільнені у запас військовослужбовці в обов’язковому порядку будуть зараховані до оперативного військового резерву першої черги, — зазначив полковник Андрій Полонський.

Управління зв’язків з громадськістю ЗС України