Світ архітектури та будівництва

Архітектура почала стрімко розвиватися завдяки сучасному розвитку будівельних технологій і появі нових матеріалів. 

В даний час можуть бути реалізовані найбільш сміливі архітектурні проекти і неймовірні фантазії. Ось як, наприклад, – mgorodok.com.ua

Сучасна архітектура при наявності матеріальних засобів здатна заповнити світ таким різноманіттям форм і колірних відтінків, що людство забуло б про одноманітні реальності.

Але при детальному розгляді все це різноманіття можна розділити на три складові: історичне перетворення класичного стилю, сучасна архітектура з її нововведеннями і змішана архітектура.

Чим же характерна сучасна архітектура? Пальма першості належить двом стилям – мінімалізму і хай-теку. Проте помітно і повернення до античних основам, реалізоване в деяких проектах.

Архітектура в стилі хай-тек і мінімалізму походять один на одного в тому, що не визнають декоративні деталі. У першому випадку сучасна архітектура характеризується великою кількістю тросів, скла і хромованого металу.

У стилі хай-тек важливе значення надається самому матеріалу, кольором і фактурою. Використовуються стрижневі елементи закритого перетину. Сучасна архітектура в цьому стилі характеризується відкритістю труб і вентиляційних систем, що замінює декоративні елементи.

Повністю заперечує декор і сучасна архітектура в стилі мінімалізм. Головне – це форма і простір. Саме простір є основним компонентом, з яким експериментує архітектура мінімалізму. І важливою складовою, яка дозволяє урізноманітнити просторові форми, є світло.

Одне з найбільш цікавих і перспективних напрямків, яке проявила сучасна архітектура в останні роки, став стиль фьюжн, який можна віднести до богемним стилям і який представляє собою тонку суміш стилів. У ньому можуть органічно співіснувати етнічний стиль і кантрі з класикою.

Але варто сказати і про те, що архітектура може використовувати кожен з цих стилів тільки в тому випадку, якщо це виправдано. Одним з основних досягнень, якими відрізняється сучасна архітектура, є те, що вона практикує регіональну спрямованість, тобто враховує історію місця, навколишній ландшафт, архітектурні та кліматичні особливості.

Тільки облік всіх цих умов дозволяє створити по-справжньому закінчений проект, який буде відповідати сучасним тенденціям в області архітектури.