Telegraph назвав 12 пам’ятників для бажаючих «знайти СРСР»

Британська газета The Telegraph назвала 12 пам’ятників для бажаючих «знайти СРСР».

У список увійшов приватний парк-музей Грутас, який знаходиться недалеко від міста Друскінінкай в Литві. У Грутас розташований Музей радянських скульптур, куди їх звезли майже з усієї республіки після набуття Литвою незалежності від СРСР.

У рейтинг також потрапила статуя «Батьківщина-мати» у Волгограді (Росія). Крім того, в переліку є готель «Узбекистан» в Ташкенті.

Газета включила до свого списку і такі пам’ятки, як статуя «Батьківщина-мати» в Києві (Україна), меморіальний комплекс «Курган Слави» під Мінськом (Білорусь), підводний музей «Алея вождів» на мисі Тарханкут в Криму, Академія наук Латвії в Ризі.

Є в переліку і пам’ятники Володимиру Леніну в Бішкеку (Киргизія) і Ашхабаді (Туркменія).

Видання також називає автобусні зупинки, що збереглися з радянських часів в Росії, Казахстані, Киргизії і Естонії. Крім цього, до списку потрапили Тирасполь (Молдова) і Палдіськи (Естонія).

Як раніше повідомляли, у Санкт-Петербурзі відкрили пам’ятник Сергію Довлатову. Третього вересня 2016 року письменникові виповнилося б 75 років.

На урочисту церемонію біля будинку 23 по вулиці Рубінштейна, де письменник прожив в цілому 34 роки, зібралася велика кількість шанувальників творчості письменника, представники адміністрації Санкт-Петербурга, ініціатори проекту, приїхали вдова Олена і дочка Катерина Довлатова. Композиція у вигляді бронзової фігури письменника висотою 2,2 метра, що стоїть в отворі відкритих дверей, вирішили встановити на тротуарі у фасадній частині будівлі.

Автор проекту та представники органів влади не виключають можливості зміни місця розташування пам’ятника, якщо городяни виступлять з подібною ініціатівою.

Будь-які пам’ятники з граніту за відмінними цінами у Києві. переходьте за посиланням https://pamjatnik.com.ua/ та вибирайте й замовляйте.