Види фітингів для металопластикових труб

Прес-фітинг. Це спеціальні кріпильні елементи, які кріпляться один раз. Що це означає? Після установки такої деталі створюється герметичне з’єднання. 

Демонтувати деталь з її початковим видом і властивостями неможливо. Але при цьому прес-фітинги можна використовувати абсолютно в будь-якому поєднанні, головне, воно однозначно буде міцним і якісним.

Види фітингів для металопластикових труб

Для того щоб закріпити такий фітінг необхідний спеціальний інструмент, він називається прес-кліщі. Цей інструмент обжимає фітінг таким чином, що він практично не помітний на трубах, що дозволяє їх без особливих зусиль заховати в стіну.

Механічні фітинги. Це досить простий в установці вид з’єднання. Їх також називають компресійними фітингами. Деталі є розбірними, що дозволяє здійснювати неодноразовий монтаж. Тобто при необхідності перенести труби або змінити якусь частину водопроводу досить розібрати їх, а після зібрати заново. При цьому герметичність з’єднання не втрачається. Однак у них є свій невеликий мінус. Ці елементи вимагають певної частки уваги і контролю, особливо при перепадах температури. Тому ховати такі сполуки просто неможливо. Їх необхідно буде періодично перевіряти і при необхідності підтягувати. У разі якщо система буде перебувати в стіні, зробити це буде неможливо.

Технічні характеристики

Фітинги для металопластикових труб мають достатню міцність при осьовому навантаженні. Вони витримують робочі температури до + 80⁰С і змінне навантаження до 100⁰С. Діаметри фітингів підходять під існуючі діаметри металопластикових труб внутрішнього водопроводу і системи опалення. Внутрішні сполучні елементи механічних фітингів одноразові, і подальше повторне використання елемента можливо при їх заміні. Монтуються за допомогою спеціальних інструментів.

Вибір фітингів для металопластикових труб в першу чергу повинен визначатися самими трубами, їх діаметром, а також бажаним результатом при монтажі.

Предлагаем купить фитинги оптом. Компания “Сантехпласт” рада новым дилерам и дистрибьюторам. Купить фитинги можна и нужно у “Сантехпласта”.