Familyartfest на Замковій горі

Вчора, 10 вересня, у сквері «Замкова Гора», відбувся благодійний сімейний фестиваль «Familyartfest». 

Організаторами свята виступив благодійний фонд «Сім’я» у складі Олени Хачатрян та Валентини Кос. Для жінок стала приємною несподіванкою та кількість сімей, що прийшли взяти участь у заході. Підтримати святкову атмосферу на фестивалі допомагали спонсори з різних куточків Житомира.

На задум організаторів «Familyartfest» – це приємний відпочинок для сім’ї та окремо для кожного. Житомиряни мали змогу відпочити, отримати подарунки та випити запашної кави. Фестиваль був відкритий для великої кількості заходів. 

Урок професійної йоги від «Yoga & life» для батьків та дітей пройшов на свіжому повітрі, опанувати цей вид спорту змогли навіть малята. 

Щоб розповісти про правильний догляд за зубами на свято була запрошена стоматологічна клініка «Біленька усмішка». Розвивати свій кругозір на фестивалі сприяла Житомирська шахова федерація «Інтелект». Розумова гра привернула увагу чоловічої аудиторії.

Фотовиставку та куточок розвитку дитини, влаштував співзасновник альтернативної приватної школи «Синергія» – Євгеній Дзюмага. 


Розважальною частиною дійства виступив концерт створений спільними зусиллями музичної майстерні «Amadeus», студії театрального мистецтва «Indigo» та студії розвитку талантів Ірени Марченко. Своїми вокальними здібностями глядачів вразив юнний талант – Богдан Байцунівський та переможниця багатьох фестивалів, володарка титулу гран-прі на міжнародному вокальному конкурсі «Золотий Олімп» у Греції – неперевершена Кароліна Пивовар з піснею «Моя бабушка курит трубку». Одразу після співаків, перед глядачами була розіграна театральна вистава «Сказка о царевиче» від центру успішних дітей, студії «KidsGo».

Валентина Кос – одна з огранізаторів благодійного сімейного фестивалю «Familyartfest» з радістю відповіла на декілька запитань.

Як довго ви займаєтесь благодійністю?

— Взагалі я працюю з Оленою Хачатрян , яка займається благодійність вже 20 років, коли вона створила фонд «Сім’я», їй було 21 рік. Ну а я особисто займаюсь цим 3 роки, а почала з організації подібних заходів.

Яка мета фестивалю?

Об’єднати родину, драйвово та екологічно відпочити, зібрати зони спорту, здоров’я, організувати зони для батьків, а скоріше окремо для тата, мами і дитини. 

— З якого року розпочав свій старт фестиваль?

Вперше це було 9-го липня 2015 року в міському парку. 

– Такі заходи проводяться тільки в Житомирі, чи ще й в інших містах?

Спочатку ми провели це в Житомирі, а згодом по численним заявкам ми їздили по містам України. Це не були великомасштабні фестивалі, а скоріше дворові акції. 


Традиційний український куліш від МЧС став завершальною нотою святкування.

У підсумку фестиваль зібрав близько сотні житомирян, організатори пообіцяли влаштовувати подібні заходи з метою об’єднання та спілкування людей щорічно, і не тільки на теренах Житомирщини.

Анастасія Олійник, Юлія Мелень

Олена Хачатрян