General Electric купить дві компанії зі сфери 3D-друку за $ 1,4 млрд

Компанія General Electric анонсувала плани витратити $ 1,4 млрд на поглинання двох європейських підприємств, що спеціалізуються на 3D-друку. GE викупить Arcam AB зі Швеції, а також SLM Solutions Group з Німеччини. Згідно з даними видання Associated Press, General Electric інвестувала в 3D-друк близько $ 1,5 млрд, починаючи з 2010 року. Таким чином, цими двома угодами вона подвоїть свої інвестиції в цю галузь.

В офіційному прес-релізі GE зазначила винахід фахівцями Arcam установки електронно-променевої плавки для виробництва металевих добавок, а також створення передових металевих порошків. SLM, в свою чергу, відзначилася створенням лазерних установок для виробництва металевих добавок. Обидві компанії мають досвід роботи в аерокосмічній і медичній галузях, а також мають клієнтів в енергетичній та автомобільній промисловостях.

General Electric планує найближчим часом закупити більше тисячі верстатів 3D-друку (ремонт картриджей киев). З придбанням двох нових підприємств промисловий гігант сподівається скоротити виробничі витрати на дизайн і матеріали. Також GE тепер може претендувати на шматок ринку промислових 3D-принтерів і матеріалів для них.

Що стосується самого 3D-друку, то цей спосіб відмінно підходить для створення деталей і пристроїв на стадії прототипировання. Але об’ємна друк поступається за швидкістю виробництва традиційних методів, таким як виплавка. Однією з цілей, які GE ставить перед собою, є прискорити процес 3D-друку як мінімум в 2-3 рази протягом найближчих років.

Як повідомлялось, дослідники з Інституту Віза при Гарвардському університеті і Школи інженерних і прикладних наук імені Джона Полсона розробили нову технологію, яка дозволяє 3D-принтерів друкувати геометрично складні металеві конструкції, включаючи пружинки і дуги без підтримуючих опор. Згідно з повідомленням Гарвардського університету, основу технології становить нагрів «чорнила» лазером.