На Житомирщині чоловік вбив односельчанина та поранив його стареньку матір

32-річного житель Баранівського району, перебуваючи у нетверезому стані, у пошуках легкої наживи вдерся до обійстя своїх односельчан. Як повідомляють у поліції, кількома ударами ножа чоловік позбавив життя господаря та поранив його 82-річну матір, забравши з будинку мобільний телефон і тисячу гривень.

Про виявлення тіла 59-річного брата у літній кухні його домоволодіння та зраненої 82-річної матері до поліції повідомила жителька селища Кам’яного Броду.

За вказаною адресою виїхали слідчо-оперативні групи ГУНП і Баранівського відділення поліції. На різних частинах тіла загиблого експерти виявили колото-різані рани. Для встановлення причин смерті тіло чоловіка було направлено на судово-медичну експертизу. Літню жінку з ножовими пораненнями обличчя, шиї та лівої руки було госпіталізовано.

Зі слів старенької вдалося з’ясувати, що страшні події розгорнулися ще напередодні. Близько півночі бабуся почула шум і крики знадвору. У будинку вона ночувала сама, а її син спав у літній кухні. Вийти назовні було проблематично, адже без допомоги літня жінка не пересувалася. Раптом у будинку з’явився якийсь чоловік, накинувся на бабусю з вимогою віддати гроші і кілька разів вдарив її чимось гострим. Потому нападник забрав мобільний телефон і тисячу гривень та залишив помешкання і зранену господиню.

Під час огляду місця події правоохоронці вилучили низку речових доказів.

– Оперативники провели необхідні першочергові заходи, направлені на розкриття злочинів і затримання причетної до їх вчинення особи. Були опитані жителі селища, перевірені раніше судимі особи. І уже за кілька годин поліцейські встановили і розшукали підозрюваного, – розповів начальник Управління карного розшуку ГУНП Віктор Бугира.

Раніше судимого 32-річного жителя селища Кам’яного Броду оперативники виявили на сходинковому майданчику місцевої 5-поверхівки. Чоловік спав на підлозі тяжким і нетверезим сном. Коли ж прийшов до тями, то зізнався, що минулої ночі навідувався до обійстя потерпілих. За його словами, шукав грошей, щоб продовжити пиятику у компанії місцевих селян. Мовляв, знав і про те, що кошти є, бо днями бабуся отримала пенсію. Під час огляду у затриманого виявили викрадені речі.

Як повідомив начальник Баранівського відділення поліції Олексій Гнатюк, підозрюваний три місяці тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за крадіжки. Нині ж за аналогічні протиправні діяння він знову притягується до кримінальної відповідальності.

Учинені ним тяжкі злодіяння слідчі кваліфікували одразу за двома статтями Кримінального кодексу України – п.6 ч.2 ст.115 (Умисне вбивство з корисливих мотивів) та ст.187 (Розбій). За накоєне чоловікові може загрожувати до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.