Підключення потужних споживачів електроенергії

Найзначнішим з аспектів оснащення дач і заміських будинків електроенергією є наявність електроприладів. Більшість з них високої потужності наприклад такі як електрична плита, різні водонагрівачі, насосні і вентиляційні системи.

Чи не мале більшість власників заміських апартаментів (приватних будинків) використовують професійне електрообладнання в ролі стаціонарних агрегатів виробничого призначення. 

Тому зачасту запрошують спеціалістів, або роблять все самі До речі, якщо Ви хороший спеціаліст-електрик і Вам потрібна робота – звертайтесь – http://rabota.ua/zapros/электрик/киев. Гарний пошуковий сайт.

Потужними електроприладами прийнято вважати ті, номінал струму яких перевищує 16 ампер – це гранично допустима потужність для стандартної розетки, розрахованої для побутового використання в мережі 220 вольт. В даному випадку ці показники відповідає близько 3,5 кіловат потужності. Не так вже й мало. Потужність електричних (швидко-закипаючих) чайників в середньому 2 кіловати, не враховуючи інші електроприлади. На прикладі чайника. Штекер не повинна використовуватися для включення чайника, для включення передбачений вимикач. 

Припустимо залишити замкнутим вимикач на електро-чайнику, то при включенні вилки в розетку буде приводити до підгоряння контактів. В наслідок чого, в найкоротші терміни з ладу вийде розетка і ймовірність оплавлення і займання.

В даному випадку існують кілька способів підключення електроприладів з великою споживаною потужністю: 

Використання АВ (автоматичні вимикачі) 

Електромагнітні пускачі 

Вибір і покупку вимикачів або пускачів варто враховувати і запас номінального навантаження, оскільки використання на граничних навантаженнях погано позначається на роботу комутаційних приладів.